El cap de llista de la candidatura Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, és el protagonista d'un vídeo en què demana als ciutadans catalans que s'afegeixin a la llista independenista de cara a les properes eleccions del 27-s. A l'audiovisual, que es va difondre ahir per primera vegada, el de Verges assenyala que l'objectiu de la formació és aconseguir "una vida millor per a tothom".

La nova acció promocional va coincidir amb els 30.000 candidats inscrits per a la llista simbòlica de Junts pel Sí, després que la campanya es posés en marxa dimecres passat al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Aleshores, l'objectiu inicial de la crida era arribar als 13.500 candidats per tal d'assolir una representació de 100 adherits per cada un dels 135 escons del Parlament, una fita que es va aconseguir en menys de 24 hores. Ara, la campanya es proposa arribar als 40.000 adherits, que és el nombre de ?voluntaris que van participar en el 9-N.

Junts pel Sí ha destacat el caràcter inclusiu de la llista i ha assegurat que va més enllà de les 135 persones que hi figuren. Per això, busca la màxima implicació dels qui s'han pronunciat a favor del dret a decidir.

"Ànima catalana popular"

Per la seva banda, la vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular i número dos de la candidatura del PPC al 27-S, Andrea Levy, va reivindicar l'"ànima catalana" del seu partit davant la "radicalitat" de la llista Junts pel Sí, del seu cap de llista, Raül Romeva, i d'un Artur Mas que "cada vegada s'assembla més a Tsipras". En aquest sentit, Levy va negar el caràcter plebiscitari del 27-S i va advertir Romeva que "haurà de respondre de tota l'acció de govern dels últims anys de CDC".