Tres homes acusats de perpetrar 18 robatoris amb força en bars i restaurants de Ponent han ingressat a presó després de ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el passat 3 d'agost, segons va informar ahir la policia catalana. Els lladres, de 33, 37 i 41 anys i nacionalitat marroquina, anaven a consumir als establiments abans de cometre els robatoris i, un cop al local, inutilitzaven els sistemes d'alarma sense que ningú se n'adonés. Quan el bar tancava, forçaven les finestres o portes per accedir-hi, amb la garantia que no sonaria l'alarma. El seu objectiu principal era la recaptació de les màquines escurabutxaques, expenedores de tabac i caixes enregistradores, objectius a partir dels quals s'estima que haurien aconseguit uns 15.000 euros.

Als arrestats, dos dels quals veïns de Golmés i un de Linyola, se'ls acusa també d'haver robat tabac, ampolles de licor, dècims de loteria, televisors, material informàtic i petits electrodomèstics.

Tres arrestats a l'Anoia

D'altra banda, els Mossos van detenir entre l'1 i el 5 d'agost tres homes, dos de 19 anys i un de 27 de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Margarida de Montbui, com a presumptes autors de quatre delictes de robatori i d'un delicte de danys a immoble. Concretament, se'ls acusa d'entrar a la força en un edifici de nova construcció deshabitat d'aquest municipi de l'Anoia i de robar a quatre pisos. Segons les investigacions, els detinguts van sostreure elements com ara vitroceràmiques, calderes acumuladors d'aigua calenta, forns elèctrics i fins i tot un moble de bany i una aixeta, tot valorat en uns 83.000 euros. Els detinguts van passar entre el 3 i 6 d'agost a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Igualada.