El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va titllar de «molt decebedors» els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016. Durant la inauguració de la Firagost de Valls, el conseller va lamentar la «manca de determinació» de l'Estat per enllestir l'A-27. Vila va lamentar que només es consignin 2,39 milions d'euros entre la variant de Valls i Montblanc i va recordar que el Govern havia pactat una solució perquè Abertis financés l'obra, però que Foment la va rebutjar. A més, el conseller va recordar que ja havia advertit que la desviació voluntària de camions de l'N-240 a l'AP-2 entre Lleida i Montblanc seria «insuficient».

Vila es va mostrar decebut amb els comptes del Govern espanyol per al 2016. Aprofitant la seva estada a la capital de l'Alt Camp i «pensant en Valls i en el Camp de Tarragona», el titular de Territori i Sostenibilitat va posar d'exemple «el grau de compromís i de determinació per acabar l'A-27».

En aquest sentit, va afegir, «si analitzem aquesta dada tan precisa als pressupostos podem constatar que, de nou, tornen a ser molt decebedors». Pel que fa a l'A-27, l'Estat ha pressupostat 10,65 milions d'euros per als trams El Morell-variant de Valls i per al tram variant de Valls, que ja estan en obres, i només ha consignat 2,39 MEUR per al tram fins a Montblanc, actualment aturat.

«S'acabarà el que està en obres, però aquesta no és una infraestructura que es pugui donar per resolta fins que no arribi a Montblanc, i és evident que, amb la dotació disponible, això difícilment serà possible», va afegir.