L'empresa propietària de la Torre Agbar, Emin Capital, va qualificat ahir de "desafortunades" les declaracions de l'Ajuntament de Barcelona sobre el futur de l'edifici i va negar haver utilitzat una "drecera legal" per evitar la suspensió de llicències hoteleres.

Emin Capital, que planteja convertir aquesta torre en un hotel de luxe, va anunciar fa dos dies que l'edifici no es veurà afectat per la moratòria hotelera decretada, però la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va assegurar ahir que Emin Capital s'havia "precipitat" i que el consistori encara haurà d'estudiar el seu projecte, i que "l'acceptació a tràmit i la resolució de la llicència evidentment està subjecta a la moratòria". A més, Sanz va criticar la "drecera legal" utilitzada per l'empresa, en al·lusió a que el propietari de la Torre Agbar va sol·licitar el passat 11 de juny una sol·licitud de certificat d'aprofitament urbanístic i que això li dóna dret a presentar, en un termini de sis mesos, una sol·licitud de llicència hotelera.

En un comunicat, Emin Capital va negar "haver pres cap drecera legal per obtenir llicències o permisos", sinó que "la sol·licitud del certificat de Règim Urbanístic és una via de plena legitimitat legal i pràctica habitual al realitzar projectes". Va "desmentir" també, "amb la màxima rotunditat", que el comunicat "respongui a cap estratègia o mesura de pressió, doncs Emin Capital ha esperat al pronunciament positiu del consistori per realitzar l'esmentada comunicació i per això considera desafortunades aquestes declaracions", va insistir l'empresa.

La companyia va explicar que va rebre "de mans de l'Ajuntament" un certificat dijous passat i un "aclariment" l'endemà: "En els dos casos, s'atorga a Emin Capital la potestat de sol·licitar llicències per a un ús hoteler en la Torre Agbar a partir del mateix dia de la recepció dels esmentats documents per un període de 6 mesos". "Emin Capital, com no podria ser d'una altra manera, presentarà un expedient tècnic a l'ajuntament que complirà totes les lleis vigents en matèria urbanística, de seguretat i altres registres", va afegir l'empresa, que va "reconfirmar novament que la il·luminació de la torre romandrà encesa". S'havia especulat en que la llum s'hauria d'apagar per estalviar costos a l'empresa.

Fernández Díaz a la càrrega

Qui també va carregar contra el govern d'Ada Colau va ser el portaveu del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, que va assegurar que Ada Colau "governa a base de desmentiments creuats". El popular va instar l'alcaldessa a "donar la cara" sobre la situació de la Torre Agbar i va demanar que "deixi d'espantar inversors".

Fernández va acusar Colau de ser l'"alcaldessa del desgovern, el despropòsit i la gesticulació", per la qual cosa la va instar a "donar la cara", perquè ara està "desapareguda", i "clarificar el seu posicionament en decisions estratègiques de ciutat". "No pot ser que les aparents decisions com unir el tramvia per la Diagonal, un fet innecessari, o la llicència hotelera de la Torre Agbar, amb prou feines se sostinguin en 24 hores, mentre prolifera el botellón en platges o el top manta o els llauners en zones turístiques de Barcelona" va afirmar.

Segons el seu parer, "no es pot estar governant amb comunicats i desmentitments encreuats: Colau espanta inversions i ocupació, i atreu irregulars i antisistema per la seva permissivitat", va sentenciar el dirigent popular.