El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el 27-S serà "inatacable legalment" però ha afegit que políticament "serà un plebiscit". Així ho ha assegurat durant el consell nacional que CDC ha celebrat aquest dijous a Bellaterra (Vallès Occidental). El president ha explicat que convocarà les eleccions el proper dilluns "d'acord amb la normativa" però ha defensat que en clau política els vots es contaran com un sí o un no a la independència. D'altra banda, el president ha assegurat que el projecte que "temen" a Madrid és la llista Junts pel Sí i ha assegurat que així es pot veure "en cada insult o intent de joc brut" que arriba des de la capital de l'Estat espanyol.

En l'últim consell nacional abans de les vacances, el president ha fet una crida a agrupar el major nombre de gent possible a favor de la llista Junts pel Sí el proper 27-S. Mas ha destacat el caràcter plebiscitari de les eleccions i ha assegurat que tot i que hi ha matisos tant entre els que estan a favor com els que estan en contra de tenir un estat propi, aquests matisos no es veuran en els resultats electorals ja que "es comptaran sís i nos" a favor de la independència.

El president ha defensat també el caràcter unitari de la llista i l'exercici de "generositat" fet pels seus integrants. Ha dit que han sortit "de les sigles confortables" i han optat per "fer pinya" per un mateix projecte.

Ha assegurat que confeccionar aquesta llista amb la diversitat interior que té "té mèrit" i ha defensat que la unitat era "fonamental" per arribar al 27-S amb prou garanties d'èxit per assolir uns bons resultats. Per això, ha esperat que la llista rebi el "reconeixement" de la gent i que aquesta voti per aquells que no han fet com altres, que s'han mantingut "en les comoditats pròpies". "Ens hem arremangat", ha afirmat.

És en aquest sentit, que ha assegurat que el sí "és l'únic resultat que en aquests moments dóna força a Catalunya per mantenir-se dempeus i per un projecte de futur". A més, ha dit que aquest és el projecte "que temen a Madrid" i és la llista "que impressiona". "Ho veureu en cada insult, en cada intent de joc brut, en cada amenaça perquè saben que és la llista que articula nacionalment el país", ha declarat.

El president també ha fet una crida a aquells que dubten sobre si donar suport o no a aquest projecte i els ha assegurat que votar altres formacions polítiques suposaran que finalment el seu vot es compti amb la banda del no. Per això, els ha animat a "superar les pors" i donar suport a Junts pel Sí perquè és la que té "força real" per aconseguir un projecte de futur per al país.

CDC aprova la dissolució de CiU

D'altra banda, l'últim consell també ha aprovat la dissolució de la federació de CiU. Mas ha defensat que Catalunya viu un moment en que "no es podia fer un pas enrere ni al costat" i ha assegurat que CDC ha apostat per "fer un pas endavant".