La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, no serà la candidata dels populars a la presidència de la Generalitat en les eleccions del proper 27 de setembre. Així ho ha anunciat, segons han confirmat a l'ACN, en una intervenció que ha fet durant la celebració d'un comitè de direcció que va convocar d'urgència dilluns al vespre per a aquest dimarts. Sánchez-Camacho ha anunciat la decisió assegurant, també, que el seu relleu al capdavant de la candidatura del PPC serà Xavier García-Albiol, el president del PP de Badalona i alcalde fins a les passades eleccions municipals, quan, malgrat ser la força més votada, el pacte de la resta de forces va fer que el Partit Popular passés a l'oposició.

Xavier García Albiol serà el cap de llista del PPC a les eleccions del proper 27 de setembre. I l'acompanyarà al número 2 la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP espanyol, Andrea Levy. Alícia Sánchez-Camacho ha detallat aquest dimarts que ells dos seran els que encapçalen la llista dels populars per Barcelona, fen així un pas enrere i retirant-se de la política parlamentària catalana.

En la seva intervenció pública feta després de la que ha ofert a la direcció a porta tancada, Alícia Sánchez-Camacho ha considerat "necessari" fer aquests canvis per "seguir el cicle d'èxit" que diu que ve tenint el PPC des del 2010 amb ella al capdavant.

La popular, però, no ha volgut deixar passar l'oportunitat per negar que ella deixi aquesta primera línia perquè la seva figura estigui desgastada electoralment o perquè estigui cansada de la política catalana. Així, s'ha encarregat de recordar que amb ella "el PPC ha tingut els millors resultats de la història" i ha remarcat que pren la decisió decidir el cap de llista "estant en plena fortalesa, sense estar cansada, en plena forma, i amb el compromís amb el partit i el millor projecte per a Catalunya". Ho fa, doncs, "per responsabilitat i amb generositat", ha dit, tot afegint que volia garantir "una candidatura de renovació que faci arribar a la societat catalana la millor llista per recuperar la il·lusió".

"Els projectes continuistes no han d'estar per sempre, perquè un projecte com el del PPC ha d'estar per sobre d'interessos personals", ha volgut remarcar també Sánchez-Camacho, que ha insistit en remarcar que la nova candidatura "surt de Catalunya i s'ha consensuat a Catalunya, amb la suma de voluntat, perseverança i renovació", negant també així que hagi estat la direcció estatal i Mariano Rajoy qui hagi imposat el seu relleu.

Precisament, la fins ara líder del PPC ha assegurat que el canvi el coneixia Rajoy "des de fa mesos" i que el president espanyol li va dir "que la millor candidatura era la que decidíssim el PPC".

Per a Sánchez-Camacho, la paella que conformen Albiol i Levy són "un tàndem d'èxit que ha de generar il·lusió i ha de recuperar confiança dels votants". "Volem llençar un missatge d'il·lusió, optimisme i garantia", ha dit Sánchez-Camacho

En aquest sentit, ha lloat la capacitat de provocar això que assegura que té Xavier García Albiol. "Serà capaç de governar per a tots els catalans, donant-los millor qualitat de vida, remarcant el que ens uneix i fent tot el possible pels ciutadans. Ha estat el millor alcalde de Badalona i per això li van renovar la confiança el passat 24-M", ha destacat. En aquest mateix sentit, ha afegit que García Albiol "sap representar la voluntat de la majoria, es valent, perseverant, parla clar i, a més, planteja solucions reals i sap liderar equips". "Per això estic convençuda que és el millor candidat", ha resumit.

D'Andrea Levy ha destacat la seva vàlua, reconeguda sent recentment nomenada membre del comitè de direcció de Rajoy i del PP espanyol. "Andrea és el complement perfecte. Ha sabut respondre a la confiança rebuda, ha sabut estar a l'alçada de la confiança que se li va dipositar aquí i a la direcció nacional. És un valor de futur i representa el PP del segle XXI, l'intergeneracional", ha lloat la popular.

Sobre el seu futur, Sánchez-Camacho només ha volgut explicar que deixa el Parlament, deixa de ser cap de llista i deixa la vida parlamentària a Catalunya. No ha dit si aspirarà a un altre càrrec de representació o institucional a Madrid, al PP espanyol, al Congrés o al Senat. De moment, però, afirma que seguirà sent presidenta fins al 2016, quan toca celebrar el proper congrés ordinari del PPC. El que no ha desvetllat, però, és si en aquest congrés vinent intentarà repetir com a presidenta o també cedirà el seu lloc per al relleu.

"Estic al servei del partit, dels afiliats i dels amics. Seguiré dedicant la vida al PPC. Estic molt orgullosa d'haver-ho fet i ho seguiré fent. Sóc la presidenta que més temps ha estat al càrrec. Sempre he tingut el vostre suport i dedicació i sé que ho tindré sempre", ha sentenciat la popular.

En acabar el seu discurs, Sánchez-Camacho ha rebut un sonor i llarg aplaudiment, i tant García Albiol com Levy han anat a acompanyar-la al centre de la sala per ser ovacionats tots tres durant una bona estona.