La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, va confirmar ahir que el president de la Generalitat, Artur Mas, farà dimarts que ve el balanç de l'obra de l'executiu català durant la legislatura, un dia després de signar el decret de convocatòria de les eleccions catalanes del 27-S, «una prerrogativa exclusiva del president, que exercirà en els terminis previstos».

No va voler valorar la designació dels candidats del Partit Popular i d'Unió Democràtica i va apuntar: «com a Govern els respectem, però no ens correspon fer cap tipus de comentari» sobre un fet que «incumbeix exclusivament els partits».

La vicepresidenta i portaveu de l'executiu català sí que va voler pronunciar-se, en canvi, sobre les declaracions que en les hores anteriors s'havien produït des del Govern en relació amb les estructures d'estat previstes per a després del 27-S en el full de ruta sobiranista i també sobre el projecte d'hisenda pròpia presentat aquest dilluns per la Generalitat.

Munté va afirmar que, «efectivament, han estat impugnades i suspeses» lleis i normes que preveien estructures d'estat i que podria passar amb la declaració d'independència que aprovi el Parlament, però «això no farà que el Govern s'aparti del seu objectiu». «No hem de posar-nos nerviosos per declaracions que intenten infondre por», va subratllar. La vicepresidenta també va advertir que el Govern del PP «pretén esquivar amb una esmena al projecte de Llei del Tercer Sector que es debat al Senat el compliment de tretze sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional que estableixen que no pot atorgar subvencions de forma directa a entitats, perquè aquesta competència correspon a les Comunitats Autònomes». I?va afegir que «el Govern pretén burlar el sentit clar que tenen aquestes sentències que incompleix des de fa molt temps» quan hauria de «transferir els diners corresponents a les Comunitats Autònomes».