Un informe de la Policia Nacional conclou que els Mossos d'Esquadra van cometre irregularitats en el cas Macedònia, en no investigar indicis evidents i en ometre al jutge dades clau que incriminaven en actes delictius un suposat narcotraficant que actuava com a confident policial.

La Policia Nacional repassa les actuacions de la Guàrdia Civil, els Mossos i la pròpia Policia Nacional en relació amb el cas Macedònia, una complexa trama de suposada corrupció policial, detectant irregularitats a totes elles.

Per aquesta causa, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, manté imputats el subinspector dels Mossos Antoni S. i cinc dels seus subordinats en una unitat especial anticorrupció, acusats de protegir suposats narcotraficants i agents de la policia catalana investigats per tràfic de drogues.

En l'informe, la Policia Nacional conclou que la unitat adscrita dels Mossos dirigida per Antoni S. no va desenvolupar les «vies d'investigació conduents» a corroborar que el confident Manuel G.C. era un suposat narcotraficant, «encara que el mateix aparegués reiteradament implicat en fets que estaven sent investigats».

A més, la Policia Nacional també determina que aquesta unitat especialitzada dels Mossos d'Esquadra «no va informar a l'autoritat judicial que diversos membres de l'esmentada unitat i altres del mateix cos van mantenir freqüents contactes amb Manuel G.C. durant el desenvolupament de la investigació». L'informe també diu que s'han detectat «nombroses omissions d'informació» al jutge sobre els subjectes investigats.