L'incendi forestal de l'Anoia i el Bages ja està "en fase de control". El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat que els Bombers de la Generalitat donen per "estabilitzat" el perímetre i que preveuen controlar-lo i donar-lo per extingit durant els propers dies. Després de "30 hores en actiu" ha cremat 1.200 hectàrees. Totes les persones evacuades ja poden tornar a les seves cases i la totalitat de les carreteres estan reobertes al trànsit. Cap persona ha resultat ferida i els danys patits als habitatges són molt excepcionals i de poca gravetat. Durant la nit es manté el dispositiu d'extinció i està previst que demà dimarts una seixantena de camions i 5 mitjans aeris continuïn remullant la zona.

El cap dels Bombers de la Generalitat que ha dirigit el dispositiu d'extinció, Joan Rovira, ha detallat que durant tota la nit continuaran treballant a la zona. Les previsions són que es pugui donar "per controlat i per extingit" l'incendi al llarg dels propers dies.

Per demà dimarts el nombre d'efectius desplegats sobre el terreny minvarà en un 30% perquè s'ha de tornar "a reequilibrar" la capacitat de reacció del cos en tot el país. També s'enlairaran els 5 mitjans aeris de la Generalitat, dos avions, dos bombarders i un helicòpter de comandament. Els hidroavions del Ministeri d'Agricultura han marxat aquesta tarda.

Les previsions meteorològiques per dimarts anuncien que podria augmentar la presència del vent i això fa que calgui extremar les precaucions. El conseller ha demanat la col·laboració ciutadana per fer-ho possible i també perquè es truqui al 112 si es divisa algun focus actiu. Uns consells que fa extensius per a la resta del territori català, on en gran part encara hi ha risc de foc forestal.

El cap dels Agents Rurals, Toni Mur, ha matisat que el propietari de la finca de Can Rossinyol ha estat denunciat pels Mossos d'Esquadra, tot i que el nivell de risc 'alfa 2' no prohibeix les activitats agrícoles, perquè ha provocat l'incendi i cal investigar si ha comès alguna imprudència. Mur també ha promès que "s'estudiarà amb calma" si cal revisar o no que estigui permès fer servir maquinària agrícola que provoca guspires amb aquest nivell d'alerta. Amb l''alfa 3' està prohibit.

Coordinador dels ADF a l'Anoia, Jordi Jorba, ha remarcat la tasca d'aquests treballadors voluntaris que s'han "coordinat molt bé amb els Bombers" i han estat claus per poder contenir les flames. En total, 286 agents ADF provinents de 8 comarques han participat en les tasques d'extinció.