La sorpresa seguia instal·lada ahir al municipi de Palafrugell arran de la detenció del veí Marià Júdez Pi, gerent de la gestoria Asemges i president del Centre Fraternal, a més de col·laborador de moltes de les associacions locals. Ahir, aquest diari va contactar amb el vicepresident d'aquesta associació cultural, Miquel Ferrer, qui mantenia l'estupefacció per l'arrest del company de la junta. Malgrat la situació que viu, la gestoria que dirigeix Júdez també va obrir ahir, l'endemà de l'escorcoll per part de la Guàrdia Civil, amb la normalitat possible que es pot tenir en una situació com aquesta.

A excepció de l'arrest i l'escorcoll a la gestoria per part de la Guàrdia Civil dins de l'operació anticorrupció Petrum, res es coneixia ahir al matí de la vinculació de Júdez amb la suposada trama de la família Sumarroca. Per aquest motiu, Ferrer va voler mantenir la cautela a l'hora de fer manifestacions sobre la detenció de Júdez Pi.

Ferrer sí que va comentar que un cop es pugui posar en contacte amb ell, «el primer que vull fer és donar-li ànims i suport i intentar entendre què ha passat». Precisament, resoldre aquests interrogants és el que desitgen molts palafrugellencs, ja que el gestor era molt conegut a la vila per la seva vinculació amb moltes de les associacions locals.

El vicepresident del Centre Fraternal també s'havia posat en contacte amb la seva família, que li havia comentat que Júdez estava tranquil i serè, convençut que tot es resoldrà de manera positiva.

El Fraternal és una associació recreativa i cultural emblemàtica de Palafrugell amb 128 anys d'història. Aquest és un element que permet entendre què representa ser-ne president, que, com Júdez, ha de ser una figura respectada i significada a la vila. Segons els càlculs de Ferrer, Júdez ocupa aquest càrrec des de fa 8 o 9 anys.