Diferents dirigents catalans, com Albert Rivera (Ciutadans), Joan Herrera (ICV), David Fernández (CUP) o la mateixa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, es van acomiadar ahir de la cambra catalana en l'últim ple del mandat, després d'una etapa «convulsa» a l'espera de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Núria de Gispert va explicar que la desena legislatura «posa el punt final a la meva vida política pública, després d'una llarga carrera al servei de l'Administració i de treball pel bé públic i del país». De Gispert va destacar l'etapa «convulsa» que viu Catalunya però també «l'esperança» en un futur de «plenitud nacional».

També es va acomiadar ahir Joan Herrera, d'ICV-EUiA, com a diputat -no anirà a la llista de Catalunya Sí que es Pot- i va reconèixer que a qui trobarà més a faltar serà a Artur Mas, per poder discutir i debatre amb ell.

Per la seva banda, Albert Rivera, de Ciutadans, també va dir adéu com a diputat del Parlament després d'estar vuit anys en aquesta cambra, i va assegurar estar convençut que «malgrat el moment que viu Catalunya, és més el que ens uneix que el que ens separa».

Per la seva banda, David Fernández, de la CUP, va concloure el seu comiat com a diputat amb el missatge de «venim del carrer i tornem al carrer», i va aprofitar l'ocasió per exigir el tancament del CIE de Zona Franca i la reobertura del cas Ciutat Morta. Finalment, la diputada no adscrita Marina Geli (ex-PSC) es va acomiadar després de 13 anys com a diputada destacant que «no hi ha enemics, només adversaris polítics».