El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat una moció que reclama frenar els plans engegats per als espais naturals i reiniciar el diàleg per intentar ampliar els acords amb els treballadors i professionals afectats. Així, la moció, presentada pel PSC, reclama al Govern "aturar l'execució del pla de gestió d'espais naturals protegits 2015-2020, fins que hi hagi un consens majoritari entre les entitats del sector ambiental, els professionals i els grups parlamentaris, cercant un nou enfocament que permeti modernitzar les polítiques i estructures de gestió del medi natural".

De la mateixa manera, ha rebut també el vistiplau de tots els grups posar fre a "la perllongada situació de pèrdua de dotacions pressupostàries i la pèrdua de recursos humans en les estructures de gestió actuals dels Espais Naturals Protegits, per tal de revertir la situació de retrocés en què es troben immersos".

En la mateixa moció també s'ha aprovat que es mantingui la "paralització de l'expedient de remoció dels actuals directors i responsables de parcs naturals, conseqüència de la relació de llocs de treball aprovada pel departament d'Agricultura, de canvi de nou, nivell i complement dels llocs de treball de 'direcció de parc natural i nacional'". Per últim, es reclama al Govern que aprovi "el projecte de llei de biodiversitat i del patrimoni natural".