El número 1 de la llista conjuta independentista, Raül Romeva, va assegurar que l'acord per a aquesta candidatura no diu «explícitament» que el candidat a la Presidència de la Generalitat serà Artur Mas, mentre que la portaveu del Govern, Neus Munté, va replicar que «està parlat i ben parlat que sí que ho serà».

En una entrevista a la Cadena Ser, el candidat de Junts pel Sí assegurava que l'acord per a la candidatura no diu «explícitament» que el candidat a la Presidència de la Generalitat serà Artur Mas, que va de número quatre a la llista independentista. Aquestes afirmacions van ser matisades per Munté, que va destacar que està «parlat i ben parlat» amb ERC que el candidat a la Presidència de la Generalitat en cas de victòria de la candidatura independentista serà Mas. Munté va explicar que «és a CDC a qui li correspon proposar el nom del president del nou Govern».

De la seva banda, el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va destacar que la ciutadania «té el dret a saber» quina persona és la candidata a la Presidència de la Generalitat quan voti una candidatura concreta a les eleccions catalanes del 27-S. Espadaler va afegir que la constitució de la candidatura Junts pel Sí, amb persones de CDC, ERC i vingudes d'ICV amb plantejaments polítics «contradictoris», ja presentava un «element de perplexitat», al qual se suma ara la «incertesa» de «qui serà el president».

Per altra banda, el PPC i Ciutadans (C's) van carregar contra el president d'"mnium Cultural, Quim Torra, per la seva «línia sectària» i «xenòfoba», si bé no els ha resultat estranya per l'aposta política a favor de la independència que ha pres aquesta entitat, la funció de la qual és la promoció de la cultura catalana.

Societat Civil Catalana (SCC), organització contrària a la independència, va demanar la dimissió del nou president d'"mnium Cultural pels seus missatges a Twitter, que SCC va definir com «el verí del nacionalisme».

Societat Civil va reproduir a la xarxa una quinzena de missatges de Torra anteriors al seu nomenament al capdavant de l'entitat sobiranista, en relleu de Muriel Casals, que va deixar el càrrec per anar de número tres de la llista independentista Junts pel Sí.

Entre els comentaris de Torra a Twitter n'hi ha alguns com «Els espanyols només saben espoliar», «Vergonya és una paraula que els espanyols fa segles que no han eliminat del seu diccionari» i «Els catalans votem i els espanyols vénen a vigilar-nos. Fora d'aquí! Deixeu-nos viure en pau».

De la seva banda, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va afirmar que el president de la Generalitat «sembla que més que governar, és especialista a convocar eleccions, segurament perquè per a governar té poca traça». Fernández Díaz va insistir que Catalunya «seguirà sent part indissoluble d'Espanya».

Per part seva, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, va afirmar, en referència implícita a Artur Mas, que quan sent un líder polític que diu que no votar-lo a ell és no votar la nació, «em poso a tremolar perquè aquesta idea és la llavor del totalitarisme». El ministre d'Exteriors va considerar que el camí iniciat pel Govern català suposa «trencar la legalitat i fragmentar la societat catalana, i això, òbviament, és motiu de preocupació».