El PPC no podrà impulsar la moció de censura que la seva líder, Alicia Sánchez-Camacho, va assegurar que estaven estudiant presentar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'única intenció de forçar un retard en la convocatòria electoral i que els propers comicis al Parlament no se celebrin el 27 de setembre.

La darrera a donar públicament un cop de porta a la proposta del PPC va ser la portaveu i candidata de C's a la Generalitat, Inés Arrimadas, que va dir que el seu partit «no contempla cap altra opció» que celebrar les eleccions «el més aviat millor», sumant-se així al rebuig del PSC, Unió, ICV-EUiA, ERC i la CUP a la proposta dels populars. «No contemplem altra opció que les eleccions autonòmiques per triar un nou Govern. No contemplem altra opció que el 27-S hi hagi unes eleccions, finalment, després de tant de temps amb aquest Govern insensat», va assenyalar Arrimadas, girant l'esquena a la proposta que Sánchez-Camacho va assegurar que el PPC estava «estudiant» impulsar justificant que volia forçar el retard el 27-S amb una moció de censura «per responsabilitat i generositat».

El líder del PSC, Miquel Iceta, va donar també un cop de porta rotund als populars durant la sessió de control, deixant clar que el PSC vol que les eleccions «siguin el més aviat millor per sortir de l'embolic quan abans millor» i garantint que no té previst fer res per ajornar-les.

Dimarts al vespre, a més, fonts d'Unió Democràtica també es van encarregar de fer saber que en cap cas participarien d'una jugada com la moció de censura ni de l'objectiu que assegurava perseguir el PPC. Així, tot i que els populars repetien i mantenien que estaven «estudiant» i «plantejant» la moció de censura parlant-ho amb PSC, C's i Unió, tots tres partits van negar saber-ne res ni mantenir converses sobre el tema, desmentint així el que deien els populars. A més, ICV-EUiA, la CUP, ERC i CDC ni tan sols estaven en el llistat de partits a consultar pel PPC, i, en tot cas, tots van tancar totalment la porta a participar en els seus plans.