L'editor i escriptor Quim Torra ha assumit la presidència d'Òmnium en substitució de Muriel Casals, que va dimitir després de ser designada com a número 3 de la llista unitària de 'Junts pel sí' el pròxim 27-S. Així ho va decidir la junta directiva de l'entitat aquest dimarts, que va nomenar Torra com a màxim responsable fins que se celebrin eleccions abans de final d'any per escollir nou president. En una carta adreçada als socis d'Òmnium, el nou president els emplaça a "treballar i col·laborar allà on el país ens ho demani" i elogia la trajectòria de la presidenta sortint per haver aconseguit que l'entitat hagi "doblat la dimensió" i hagi assolit "una projecció pública com mai no l'havia tingut".

"El que ara ens toca és concentrar-nos en el fabulós objectiu que tenim al davant. El 27-S és el referèndum que no vam poder fer. I el volem guanyar", assenyala Torra en la seva missiva, després de ser escollit nou president de l'entitat per la junta directiva aquest dimarts.

Torra també agraeix als socis d'Òmnium que s'implicaran en alguna de les candidatures que defensen la independència de Catalunya i els desitja "molta sort i èxits". A banda, demana als socis que intentin "convèncer deu, dotze, divuit, vint-i-cinc persones més que votin la independència de Catalunya amb nosaltres". "Les nostres campanyes segueixen en marxa i tenim una Meridiana al davant per omplir", recorda Torra.