Raül Romeva, ex eurodiputat d'ICV i responsable per part d'Òmnium Cultural de la campanya 'Ara és l'hora', l'expresidenta de l'ANC Carme Forcadell i la presidenta actual d'Òmnium, Muriel Casals, encapçalaran la llista conjunta independentista per al 27-S, segons han confirmat a l'ACN fonts coneixedores. Els tres primers llocs de la llista corresponen, segons l'acord, a la societat civil. El president de la Generalitat, Artur Mas, anirà de número quatre, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el seguirà en cinquena posició. Sis i set tornarien a ser independents i a partir del vuitè lloc es produiria un repartiment del 58% per a CDC i del 42 per als republicans.

Caldrà veure ara la composició de la resta de la llista i la configuració de les candidatures de Tarragona, Lleida i Girona, que també han d'estar encapçalades per independents. CDC i ERC han acordat un percentatge de repartiment dels llocs del 58% per als convergents i el 42 per als republicans.

CDC assumiria en principi en la seva quota els representants de Demòcrates de Catalunya, mentre que ERC faria el mateix amb MES.

Romeva ja ha valorat per Twitter el fet que hagi estat escollit cap de llista d'aquesta candidatura conjunta. "Assumim col·lectivament el compromís", ha piulat. Ha fet el mateix 'tuit' Muriel Casals.

L'ex eurodiputat d'ICV va estripar el carnet ecosocialista el passat mes de març pel seu rumb nacional. Llavors va dir que no es plantejava anar a un altre partit com a candidat a les eleccions.

En tot cas, escollir Romeva també és una fórmula per desactivar l'aliança d'esquerres formada per Podem i ICV-EUiA.