El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va reivindicar ahir, pocs dies després de segellar la seva aliança electoral amb CDC, "tot el protagonisme" del seu partit per aconseguir la independència de Catalunya, sent lleials "fins a la victòria" als principis de justícia i fraternitat.

En la seva intervenció en la XX edició de l'Acampada Jove, organitzada per les Joventuts d'ERC (JERC) a Montblanc, Junqueras va destacar que els independentistes mai no havien estat "tan a prop de l'èxit". "Estem molt més a prop del que ho havíem estat mai", va remarcar.

Junqueras va recordar que precisament ahir es complien 93 anys de la creació del partit independentista Estat Català, entre els fundadors del qual estava l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, que també va fundar posteriorment Esquerra Republicana de Catalunya.

"Durant aquests 93 anys, (els independentistes) hem anat adoptant formes diverses, ens hem expressat amb accents diferents, però sempre amb l'objectiu de ser lleials als alts ideals que sempre servirem fins a la victòria: la justícia i la fraternitat", va exclamar Junqueras.

En una de les seves primeres intervencions després que ERC segellés la coalició electoral amb CDC, que preveu que Artur Mas segueixi sent president de la Generalitat en cas de victòria el 27S, Junqueras va assegurar que el seu partit vol ser "protagonista i coprotagonista" de la independència.

"No renunciem de cap manera a assumir tot el protagonisme que ens correspongui, perquè posarem tot el nostre compromís, el compromís de vides senceres dedicades al país, a la gent, als ciutadans i a la nostra societat", va indicar Junqueras, el paper del qual en un futurible Govern CDC-ERC està per concretar.