El cap de cartell de la futura llista conjunta independentista, Raül Romeva, ha argumentat que la independència "no és el deliri d'una persona, l'obsessió d'una institució ni la manipulació d'un partit". "Això és la demanda d'una part de la ciutadania catalana molt important, gens menyspreable, que a escala europea ha trencat tabús a tots nivells", ha afegit en declaracions a TV3 abans de fer-se públic que seria el número u de la llista independentista. També s'ha referit a la seva etapa com a eurodiputat d'ICV. Segons Romeva, ell "ha passat per la política", i el que fa ara és tornar a l'àmbit social, on va estar-se deu anys fent campanyes en temes com la concepció de la pau o el desarmament.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 16.22 hores. El titular ha estat modificat perquè les declaracions de Raül Romeva són anteriors a saber-se que serà el cap de llista de la candidatura conjunta, tot i que la notícia de TV3 no ho especificava. La notícia inicial ha estat degudament corregida)

"Jo he passat per la política, jo vinc de l'àmbit social. Per tant, d'alguna manera, torno a l'àmbit del qual provenia quan ho vaig deixar per anar-me al Parlament Europeu", ha apuntat.