Els eurodiputats d'ERC-NeCat i Convergència han informat tots els membres del Parlament Europeu de l'acord per crear una candidatura conjunta amb la societat civil liderada per Raül Romeva. Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall i Ramon Tremosa han escrit a tots els seus companys parlamentaris per explicar que els seus partits han decidit "unir forces amb la societat civil catalana per presentar-se plegats a les properes eleccions" amb una candidatura que tindrà com a "únic objectiu aconseguir un mandat per a la independència". Terricabras, Maragall i Tremosa destaquen que Romeva liderarà la llista i que si guanyen "s'iniciarà immediatament un procés per aconseguir la total independència".

Els detalls

"El número u de la llista proindependència serà l'exeurodiputat Verd Raül Romeva, un gran polític i vertaderament proeuropeu que durant 10 anys va ser un membre honorable i molt treballador d'aquesta cambra", diuen els eurodiputats en el seu escrit, enviat als 751 eurodiputats de l'Eurocambra, de 28 països de tota la UE.

"Les eleccions catalanes del 27 de setembre seran, de facto, un referèndum sobre la independència de Catalunya, ja que Rajoy i l'establishment polític espanyol han negat repetidament el nostre dret a decidir el nostre futur a través d'un referèndum com el que van permetre Cameron i el Regne Unit a Escòcia", asseguren Terricabras, Maragall i Tremosa, entre altres arguments.