El cap de llista de la candidatura conjunta independentista, Raül Romeva, ha subratllat aquest divendres que l'"adversari" no és la CUP o la confluència d'esquerres, sinó aquells que no volen que Catalunya pugui decidir el seu futur. En declaracions a Catalunya Ràdio, Romeva ha apuntat que tenen "complicitat total" amb aquells que defensen el dret a decidir tot i no ser independentistes. "Si en alguns moments hem de fer una ratlla està entre els que volen votar i els que no. Hem de ser molt taxatius i amb això jo seré molt clar", ha dit l'ex ecosocialista, que ha assegurat que ell no ha buscat aquesta nova situació, i ha recordat que serà el cap de cartell d'una candidatura que no és un partit.

Romeva, que ha reconegut que en altres moments ell ha vist altres opcions possibles a l'Estat que ara no veu, he explicat que ha decidit ara fer el pas perquè es conscient que "el cost de fer una cosa és alt, però el cost de no fer-ho és encara més alt".

Ha assegurat que comparteix moltes coses amb la CUP, amb Catalunya sí que es pot i fins i tot amb el PSC. Al seu parer, "coincidències hi ha moltes", perquè tot i que hi hagi "matisos", hi ha la "percepció que l'estatus quo no és sostenible i que cal afrontar un canvi".