La Fiscalia ha presentat un nou escrit de qualificació en el cas del Palau de la Música en el qual acusa de l'espoliació els exresponsables de l'entitat Fèlix Millet i Jordi Montull i a CDC, mentre demana que l'exdiputat convergent Jaume Camps, ara exculpat per prescripció, declari com a testimoni.

Segons fonts judicials, el ministeri públic ha presentat un nou escrit de qualificació per l'espoliació del Palau de la Música, després que el jutge instructor hagi donat per conclosa definitivament la investigació declarant extingida la responsabilitat penal de Camps, a l'entendre que els fets de què l'acusava la Fiscalia han prescrit.

En el seu primer escrit d'acusació, presentat al novembre del 2013, el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez Ulled demanava un any i mig de presó per a l'exdiputat convergent, al costat d'una multa de deu milions. El fiscal acusava Jaume Camps d'haver exercit d'intermediari, al costat de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, en el pagament de comissions de la constructora Ferrovial a la formació nacionalista a través del Palau de la Música, però el jutge instructor -en una decisió que després va confirmar l'Audiència de Barcelona- va arxivar la causa contra ell per prescripció. Malgrat no incloure'l entre els imputats contra els quals dirigeix l'acusació, el ministeri públic sol·licita en la seva nova qualificació que Camps declari com a testimoni per aclarir quin va ser el seu paper en el pagament de comissions il·lícites de la constructora a la formació nacionalista, suposadament a canvi de l'adjudicació d'obra pública durant els governs de Jordi Pujol.

La sol·licitud

En el seu escrit, Sánchez Ulled insisteix a sol·licitar 27 anys i mig de presó per a Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull i altres set i mig per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, al qual reclama vint milions d'euros a l'hora que planteja el comís de 6,6 milions a la formació nacionalista. El fiscal acusa Millet i Montull d'apropiar-se de fons públics i privats del Palau de la Música i de conformar un "entramat delictiu" al costat de Ferrovial i càrrecs de CDC per al "finançament il·lícit" de la formació entre els anys 1999 i 2000, a canvi de l'adjudicació d'obres públiques com la Ciutat de la Justícia o la línia 9 del metro.

La instrucció del cas Palau va concloure al juny del 2013, però l'Audiència de Barcelona va reobrir gairebé un any després la causa per ordenar la imputació de diversos empresaris que suposadament van carregar a l'entitat musical obres realitzades en les cases de Millet i Montull. L'arxiu de la causa contra Camps per prescripció, i el posterior recurs presentat per la Fiscalia, han demorat la conclusió de la instrucció del cas, que ara el jutge ha donat per tancada encara que previsiblement tornarà a encallar-se a l'Audiència de Barcelona. De fet, gairebé tots els acusats, amb l'excepció de Millet i Montull, han presentat recursos davant l'Audiència de Barcelona contra la interlocutòria.