El govern espanyol portarà al Tribunal Constitucional (TC) la convocatòria de les eleccions del 27-S i en demanarà la suspensió automàtica si els comicis es plantegen com un plebiscit, segons publica aquest dimecres La Razón. Segons aquest diari, La Moncloa està pendent del decret de convocatòria per veure si se salta en algun punt les exigències de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg), que regeix les eleccions a Catalunya, i en quina mesura recull la voluntat política de convertir les eleccions autonòmiques en un plebiscit. La decisió es produeix només 24 hores després que es confirmés l'acord entre CDC i ERC per concórrer junts als comicis en una llista unitària.

El rotatiu apunta també que els serveis jurídics de l'Estat segueixen cada pas que donin Artur Mas i Oriol Junqueras per desplegar el seu acord sobre les eleccions plebiscitàries, i estan alerta per si es produeix alguna decisió amb efecte jurídic que contravingui la Constitució o el marc legal espanyol i el principi de 'sobirania nacional'.

En canvi, el mateix rotatiu apunta que una llista electoral unitària que s'ajusti a un programa independentista "no és recurrible".

Segons La Razón, en el terreny polític el PPC i la direcció de Génova treballen ja en l'organització de la campanya electoral. L'equip està format per la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, la vicesecretària del PP d'Estudis i Programa, Andrea Levy, i en el seguiment del 'problema sobiranista' hi participa també el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el responsable de campanya de les eleccions generals, Jorge Moragas.