CDC i ERC han arribat aquest dimarts a un principi d'acord després d'unes tres hores de reunió al Palau de la Generalitat, però no han volgut explicar el contingut del pacte, tot i que han assegurat que servirà per guanyar les eleccions del 27-S i construir un estat independent . Josep Rull i Oriol Junqueras han explicat que traslladaran aquest principi d'acord a la resta de partits i a les entitats sobiranistes en una nova cimera que tindrà lloc dimarts a la tarda. Junqueras ha assegurat que està esperançat però ha parlat de "possible principi d'acord", a l'espera de l'aval de la resta d'actors. En tot cas, ha fet èmfasi en la importància de concretar els "mecanismes per exercir la independència".

Davant la porta del Palau de la Generalitat, Rull ha anunciat que CDC i ERC han arribat a un principi d'acord per "poder guanyar les eleccions del 27-S amb l'objectiu que Catalunya sigui un estat independent". Segons el coordinador nacional de CDC, les entitats independentistes participants en la cimera, ANC, Òmnium i AMI, han suggerit la necessitat d'una reunió entre CDC i ERC per elaborar una proposta.

Després de tres hores de reunió entre representants de CDC i ERC, s'ha arribat a un principi d'acord però cap de les dues parts ha volgut explicar el contingut a la sortida de la trobada. Han acordat que es traslladi primera a les entitats independentistes ( ANC, Òmnium i AMI) i als partits independentistes (CUP, MES, DC) en una cimera que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat per aquest dimarts a dos quarts de cinc de la tarda al Palau de la Generalitat. Segons Rull, l'objectiu és escoltar entitats i partits per tal de veure si es pot "consolidar i eixamplar l'acord".

En cas que la cimera d'aquest dimarts avalés el principi d'acord, el següent pas serà que els òrgans de direcció dels partits també ho avalin. En el cas de CDC es reuniria el comitè nacional del partit i diumenge se celebraria un Consell Nacional per acabar-lo d'avalar. Fins dimecres però, Rull apunta que no hi haurà les condicions per explicar els detalls del principi d'acord.

"Volem ser respectuosos amb les organitzacions, hi ha un missatge d'optimisme i d'esperança, unes bases molt sòlides, col·lectivament ens en podem sortir i els catalans tindrem un excel·lent instrument perquè aquest poble si vol faci un pas definitiu cap a la independentista".

Per la seva part, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha parlat de "possible acord" que ara cal traslladar a les entitats i a la resta de les formacions polítiques independentistes per tal que el validin i el millorin. "La nostra voluntat és fer extensible aquest pacte a tothom, també a la CUP i a altres partits que eren avui", ha assegurat el republicà, que ha apostat per formular-ho de manera que generi els "màxims consensos possibles".

Segons Junqueras, en aquest principi d'acord han intentat "concretar com es farà la independència", i com a partit independentista, estaran satisfets si finalment això s'acaba tancant del tot. De moment, ha dit, estan "esperançats".