El Departament de Salut i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) van presentar una denúncia a la Fiscalia contra 15 blogs escrits en castellà que promouen l'anorèxia i la bulímia, perquè s'investigui si els seus continguts poden suposar un delicte de lesions, segons van anunciar en una roda de premsa el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el president del CAC, Roger Loppacher. La denúncia, presentada el passat 9 de juliol, es basa la promoció d'estils de vida contraris a la salut, dietes hipocalòriques, carreres per perdre pes i, fins i tot, consells sobre autolesions i maneres de suïcidar-se. A més, segons el president del CAC, en els blogs denunciats es crea una falsa identitat de grup entorn de trastorns clars que es converteixen en estils de vida, es banalitza aquesta situació, es donen trucs per amagar aquest problema als pares i es promocionen concursos per veure com es pot perdre més pes en menys temps.

L'anunci de la denúncia es va fer públic en la presentació d'unes recomanacions als mitjans audiovisuals, agents d'internet i famílies, elaborades per Salut i el CAC, que actualitzaven un text del CAC del 2007, en què destaquen que en horari protegit, entre les 06.00 i les 22.00 hores, no s'emeti publicitat de productes per perdre pes, i que productes ensucrats, salats o grassos, no es presentin com a substituts dels àpats habituals, i en especial aquells dirigits a nens i adolescents. Respecte a internet, es demana als responsables d'allotjar pàgines web i moderadors de blogs, xats o fòrums, que siguin curosos i sensibles davant l'apologia dels trastorns alimentaris.

El conseller Boi Ruiz, partidari que l'apologia de l'anorèxia i la bulímia siguin delictes contra la salut pública, va remarcar que es tracta d'una malaltia mental de grans dimensions: «En una aula qualsevol d'un col·legi hi ha un noi o una noia que ha patit un trastorn de l'alimentació, un altre el pateix i una tercera el patirà».

Respecte al nombre de casos a Catalunya, va dir que el 5,6% (uns 3.000) dels joves i adolescents estan afectats, el 23% de les consultes del programa Salut a l'Escola.

A Catalunya hi ha 11 unitats especialitzades per tractar anorèxia i bulímia, tractaments que requereixen molta continuïtat (2 o 3 anys).