Només una llista única independentista que tingués l'aval de CDC, ERC i la CUP tindria possibilitats d'aconseguir la majoria absoluta al Parlament de Catalunya (entre 68 i 72 diputats) en les eleccions del 27 de setembre, segons una enquesta que publicava ahir La Vanguardia. L'escenari canviaria si aquestes formacions es presentessin per separat. En aquest cas, el retrocés conjunt dels partits sobiranistes (que aconseguirien un 44% dels sufragis) rondaria els cinc punts respecte als vots que van obtenir a les eleccions del 2012 i podria suposar la pèrdua de fins a 11 diputats. Amb tot, en cap dels dos escenaris els partits independentistes aconseguirien arribar al 50% dels vots.

L'estudi s'ha fet entre el 6 i el 9 de juliol i ha enquestat 1.000 persones. L'enquesta que ahir va publicar íntegrament el rotatiu barceloní té en compte la recent ruptura de CiU i mostra que, en aquest nou escenari, Unió Democràtica de Catalunya (UDC) es mouria en una forquilla d'entre el 3% i el 4% del vot i entre tres i sis escons.

De cara als comicis del 27 de setembre, l'enquesta realitzada per Feedback augura que si CDC, ERC i la CUP -que el 2012 van aconseguir el 49% dels sufragis i 74 diputats amb el suport de Solidaritat i UDC- es presentessin per separat, reunirien entre 63 i 66 escons. A més, destaca que el partit liderat per Artur Mas, cediria més de vuit punts i fins a 18 escons respecte al resultat que va obtenir en coalició amb Unió el 2012. L'enquesta també dóna més estimació de vot a Ciutadans que a ERC.