Segona onada de calor i risc creixent d'incendis

Les temperatures podrien tocar sostre entre dijous i divendres i seran especialment altes al Bages i a l'Anoia

13.07.2015 | 16:31

Protecció Civil de la Generalitat manté l´Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la confirmació de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d´un episodi de temperatures extremes que s´estendrà al llarg de la setmana durant diversos dies, sobretot a les comarques de Ponent i al centre de Catalunya. En paral·lel, seguint el seu protocol intern i d´acord amb aquest avís de l´SMC, l´Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 el Pla d´actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Segons les previsions de l´SMC l´episodi de calor avui afectarà tota la zona de Ponent, a les comarques de la Noguera, Segrià, Pla d´Urgell, Urgell, Garrigues i s´estén cap al sud a les comarques de la Ribera d´Ebre, la Terra Alta i el Priorat; i cap al centre de Catalunya afectant l´Anoia i el Bages. Les previsions indiquen un augment progressiu de les temperatures que assoliran els valors màxims entre dijous i divendres tot i que dimecres l´onada de calor ja serà intensa a l´interior.

Tot i que aquesta segona onada de calor de l'estiu no es preveu tan forta com la patida en l'episodi anterior, ni pel que fa a les temperatures màximes que s´assoliran ni al territori afectat ni als dies de duració, sí tindrà un efecte acumulatiu respecte l´onada de calor viscuda durant 13 dies consecutius i que va finalitzar tot just a mitjans de la setmana passada. Per això, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.

Pel que fa al perill d´incendis forestals, tot i que avui no presenta valors extrems ni molt alts de forma generalitzada, el risc es manté força elevat i creixent arreu del territori degut a l´augment progressiu de les temperatures sobretot a l´interior del país. La situació es veu agreujada per la primera onada de calor que va començar a finals de juny i es va allargar durant dues setmanes i la manca de precipitacions entre la primera i la segona onades de calor d´aquest estiu així com la primavera seca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema