El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, va advertir ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, que Catalunya "no pot estar més d'un any en precampanya i campanya electoral", i va lamentar que hi hagi més obsessió per veure qui lidera l'independentisme que com es governa.

Espadaler, que ahir va intervenir a la reunió de la nova direcció de la intercomarcal de Barcelona ciutat, va assegurar a més que "les eleccions són les eleccions i els referèndums són els referèndums", i que Catalunya necessita eleccions per tenir un govern estable i sòlid, i una referèndum perquè pugui decidir el seu futur.

El dirigent democratacristià va explicar que Mas va anunciar el passat 14 de gener, després d'una reunió amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que les eleccions catalanes serien el 27 de setembre, i que ara les forces sobiranistes sospesen la possibilitat que aquests comicis vagin seguits, si finalment hi ha llista única, d'unes noves eleccions passats cinc mesos.

"El país no pot estar més d'un any en precampanya i campanya electoral", va afirmar Espadaler, que va defensar que el que necessita Catalunya és estabilitat i "un govern capaç de governar".

El dirigent d'Unió va assenyalar, en aquest sentit, que Unió treballarà perquè a Catalunya se celebrin unes eleccions que donin lloc a un govern estable i un referèndum "acordat i emparat en la legalitat per decidir quin és el futur que volem".

Treballar per un referèndum

Espadaler va exposar que Catalunya necessita tant eleccions com un referèndum, però que són dues coses diferenciades. El líder d'UDC va criticar que CDC, ERC i la CUP s'estan unint en un "tripartit independentista" on "sembla que hi ha més obsessió per veure qui lidera l'independentisme que no pas per com es governa aquest país". En aquest sentit, va refermar que des d'Unió, es treballarà perquè les eleccions "puguin donar-nos un govern sòlid capaç de governar" i per poder celebrar "un referèndum emparat en la legalitat per decidir el futur que volem per Catalunya".

El secretari general també va aclarir que tot i les baixes de diversos membres de les executives intercomarcals en els darrers dies, aquestes "estan totes restituïdes al 100%" i "executant sense cap dilació el nostre calendari intern de processos". Va explicar que en el cas de Barcelona, s'està treballant en l'elecció dels membres per les properes candidatures al Parlament i en les decisions referides a l'Ajuntament de Barcelona.

El líder d'Unió s'havia reunit al matí amb la nova direcció de la intercomarcal d'UDC de Barcelona per repassar l'estat on es troba l'executiu en relació a l'Ajuntament i per reflexionar sobre la llista única presentada per Mas. Davant de la proposta d'una possible llista civil sense polítics, al que segons Espadaler "assistim amb un punt de perplexitat", el secretari general ha reivindicat amb ironia que els membres d'UDC presents en la reunió "són tots polítics".

Gent nova al partit

De la seva banda, el nou portaveu parlamentari d'Unió, Roger Montañola, va assegurar ahir que no tem per la supervivència de la formació democratacristiana, la vigília que la plataforma Hereus Unió 1931, crítica amb la direcció del partit, es constitueixi com un nou partit polític.

En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, Roger Montañola va reconèixer que la divisió del partit ha estat "important" pel procés sobiranista, però que "hi ha molta gent que entra" en Unió Democràtica "perquè creu en un nou projecte".