L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir responsabilitats policials i polítiques després que l'advocada del subinspector dels Mossos d'Esquadra imputat per les lesions oculars sofertes per Esther Quintana reconegués ahir que les ferides van ser produïdes per una arma policial.

En declaracions a la premsa després de participar en un acte en memòria de les víctimes del genocidi de Srebrenica, l'alcaldessa va assegurar que, encara que sigui tard, "ja era hora que es reconegui i se sàpiga" el que va passar.

Després de reconèixer ahir l'advocada del subinspector dels Mossos que les ferides a la dona van ser produïdes per un objecte que va sortir d'una arma policial, Colau va dir que és necessari que es reconeguin els errors i que es derivin responsabilitats polítiques i policials.

També es va afegir a la demanda el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. "Si Felip Puig tingués una mica de dignitat, dimitiria immediatament", va assegurar Herrera, que va recordar que quan Puig era el màxim responsable d'Interior va afirmar que Quintana havia estat ferida per objectes llançats pels manifestants. ICV-EUiA va informar que registrarà una petició de compareixença perquè tant Felip Puig com l'ara titular d'Interior -Jordi Jané- donin explicacions al Parlament.

Herrera va carregar també contra el PP i va afirmar que poden canviar el logo "però segueixen sent uns corruptes pro-Troika". El coordinador nacional d'ICV va afegir que el PP té una "voluntat cosmètica" de canviar la imatge per fora perquè "tot quedi igual per dins". "Poden canviar el logo i la imatge, i fins i tot fer veure que tindran més democràcia interna, però segueixen sent els de sempre: uns pro-Troika corruptes", va insistir Herrera.