La Mesa del Parlament va decidir ahir portar a la Fiscalia les incompareixences de set alts càrrecs del Govern espanyol davant la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció. La decisió de la Mesa va ser acordada per majoria, ja que únicament el representant del PPC s'hi va oposar. És la primera vegada que el Parlament trasllada a la Fiscalia les incompareixences en una comissió d'investigació, situació que s'ha produït després que les persones que no s'hi han presentat hagin estat citades fins a tres vegades i que declinessin personar-se.

Les incompareixences corresponen als ministres de l'Interior i d'Hisenda -Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro-, el cap del gabinet del president del Govern, Jorge Moragas, el director d'inspecció de l'Agència Tributària, Luis María Sánchez, i el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz.

Tampoc no han comparegut davant la comissió el director general del Cos Nacional de Policia, Ignacio Cosidó, i el comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), Manuel Vázquez.

El trasllat a la Fiscalia d'aquestes incompareixences ja va ser acordada per la comissió d'investigació a la reunió de dijous passat dia 2, amb els vots favorables de tots els grups menys el del PPC. L'Estatut d'Autonomia estableix a l'article 59 que les persones requerides «han de comparèixer obligatòriament», i en el reglament de la cambra es preveu que la Mesa ha d'informar el ministeri fiscal de les incompareixences.