El jutge de l'Audiència Nacional José de La Mata creu que Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, va cobrar comissions milionàries i il·legals del Grup Copisa «en contraprestació per gestions» del primogènit del president català «o el seu entorn més pròxim» per beneficiar les seves empreses. De la Mata confirma aquestes comissions en un acte en el qual rebutja retirar la condició d'imputat per delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal i falsedat documental al conseller delegat de l'empresa Copisa, Xavier Tauler Ferre, qui en la seva declaració al novembre va admetre haver pagat uns 3,2 milions d'euros a Pujol Ferrusola per la seva intermediació en determinades operacions.

En un altre ordre de coses una jutgessa de Barcelona ha imputat Jordi Puig -un dels germans del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig i exsoci de Jordi Pujol Jr.-, arran d'una querella per estafa presentada per una societat, a la qual suposadament va cobrar 92.800 euros per uns treballs d'intermediació que no van donar resultat.

Més decisions

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha suspès la presa de declaració com a imputat de Luis Iglesias, soci d'Oleguer Pujol, prevista per al pròxim 14 de juliol, a l'espera de l'informe definitiu de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia sobre les operacions milionàries investigades. El jutge té previst interrogar com a imputat Oleguer Pujol el 15 de juliol per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i delicte fiscal.