El baròmetre que elabora de forma periòdica el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) també inclou un apartat per conèixer quins són els principals maldecaps dels ciutadans. En valorar els problemes que els enquestats consideren com més importants, l'atur i la precarietat laboral apareixen en primer lloc amb un 42,1 per cent, seguit de la insatisfacció amb la política (14,5%) i el funcionament de l'economia (10,7%). La relació Catalunya-Espanya apareix en quart lloc, amb un 9,9%, seguit de les polítiques socials (7,6%), el sistema de finançament (1,9%), la sanitat (1,9%), la immigració (1,7%) i l'educació i cultura (1,7%).

Unes xifres que no han variat gaire respecte l'últim baròmetre publicat el març passat. En aquella ocasió l'atur i la precarietat laboral també lideraven el rànquing amb un 45,9% -quasi quatre punts percentuals més que en l'actualitat-, seguit per la insatisfacció amb la política (16,8%), el funcionament de l'economia (11,9%) i les relacions Catalunya-Espanya (7,7).

En la pregunta específica sobre les relacions Catalunya-Espanya, el 63% dels enquestats en el baròmere presentat ahir consideren que Catalunya disposa d'un nivell «insuficient» d'autonomia, un 28% ho consideren «suficient» i només un 3% entén que disposa de massa autonomia.

Pel que fa a la valoració mitjana del Govern, puja respecte el març tot i que es manté en el suspens en obtenir un 4,19 de nota mitjana.