El PSC no celebrarà finalment primàries, ja que tant el seu primer secretari, Miquel Iceta, com l'exministra Carme Chacón han estat els únics a obtenir els avals per optar a ser els cartells electorals en les eleccions catalanes que se celebraran el pròxim 27 de setembre i als comicis generals per Barcelona, respectivament. Segons va informar el PSC, la comissió organitzadora i l'autoritat electoral de les primàries per a l'elecció de candidat o candidata socialista a la Presidència de la Generalitat i de cap de llista per Barcelona de les eleccions generals van rebre ahir al migdia, d'acord amb el calendari de primàries aprovat pel Consell Nacional, els avals d'afiliats als precandidats i pre-candidata.

D'acord amb el recompte provisional d'avals, Miquel Iceta en va rebre 2.364, que supera àmpliament el mínim establert pel reglament (955). També Carmen Chacón, va presentar davant la comissió organitzadora de les primàries un total de 1.900 avals. El precandidat Daniel Gutiérrez, que havia manifestat intenció de concórrer a les primàries per elegir cap de llista per Barcelona a les eleccions legislatives, no ha presentat avals suficients per optar a participar, segons el PSC.

L'autoritat electoral dels socialistes catalans procedirà ara a la revisió i validació dels avals presentats i avui es formalitzarà la condició de candidats.

Posteriorment, els òrgans del PSC proclamaran els candidats i candidates, encara que en haver superat un sol els avals no hi haurà primàries. D'aquesta manera es confirmarà que Iceta i Chacón seran proclamats candidats del PSC al 27-S i les eleccions al Congrés en no tenir rivals a les primàries.