A Catalunya s'estima que 1,8 milions de persones viuen en situació de pobresa i risc d'exclusió social, dels quals 685.000 necessiten ajuda urgent, segons l'informe de la Fundació d'Estudis Socials i de Sociologia Aplicada (FOESSA).

Segons les dades d'aquest estudi, que corresponen a 2013 i que ahir va presentar el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a Catalunya hi ha 570.000 llars que ja es troben en situació d'exclusió social, dels quals 200.000 pateixen una situació severa que necessita "una atenció d'urgència".

Segons l'informe de la FOESSA, elaborat en col·laboració amb Càritas de Catalunya, un 24,9 % de la població de Catalunya viu en risc d'exclusió social, un percentatge lleugerament inferior al registrat en el conjunt d'Espanya (25,1 %).

Més xifres

Un total de 27.071 persones cobren la Renda Mínima d'Inserció (RMI) a Catalunya, un 8,3 % més que el 2014, segons les dades difoses pel departament d'Empresa i Ocupació. El departament que dirigeix Felip Puig va destacar que en l'any 2014 es van destinar 173 milions d'euros a pagar aquestes ajudes mensuals a les persones en situació de pobresa i aquest any s'augmentarà a 185 milions que, segons la Generalitat, "és la xifra més alta de la història". La conselleria va destacar que "per primera vegada des de l'any 2000 s'han posat en marxa plans d'ocupació per a aquest col·lectiu, que han suposat que 985 persones hagin accedit a un contracte laboral de sis mesos", i va assenyalar que el termini mitjà entre la sol·licitud de la prestació i la seva resolució i aprovació està per sota dels quatre mesos.