El president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'han donat un termini fins al mes d'agost per impulsar les que denomina com a "estructures d'estat" i preparar les eleccions del 27 de setembre en clau de plebiscit sobre la independència.

"Tenim set mesos fins a agost per crear el clima adequat per culminar amb èxit aquest procés", ha afirmat avui Mas.

El president ha explicat, en una compareixença de premsa al Palau de la Generalitat, que haurà eleccions anticipades el 27 de setembre -just un any després de la firma del decret de convocatòria del 9N- i, per tant, ha subratllat que el Parlament es dissoldrà a l'agost.

Mas i Junqueras s'han compromès a intentar arribar a un acord pels Pressupostos de la Generalitat del 2015, que es votaran en comissió parlamentària a partir de dilluns.

També prioritzaran els pactes entre CiU i ERC en els consistoris després de les eleccions municipals de maig.

Després de la reunió de més de 4 hores al Palau de la Generalitat amb les entitats sobiranistes (Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i Associació de Municipis per la Independència), tant Mas i Junqueras han expressat la necessitat de "culminar" les estructures d'Estat desenvolupats en els últims dos anys.