La Generalitat ha venut fins ara 18 milions d'euros de la Grossa de Cap d'Any, fet que suposa el 36% del total de loteria emesa, que aquest any ha estat de 50 milions.

La directora de la Loteria de Catalunya, Elsa Artadi, ha explicat avui que les vendes van "una mica per damunt" que les registrades en el mateix període del 2013 i que és a partir d'ara, en les setmanes prèvies al sorteig, que se celebrarà el 31 de desembre, quan s'intensifica la venda de bitllets.

"Ara és quan ens la juguem, durant les tres o quatre setmanes prèvies al sorteig és quan es fan gairebé totes les vendes", ha apuntat Artadi, que aquest matí ha acudit al Parlament al costat de la figura de la Grossa de Cap d'Any, que ha estat rebuda per la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert.

L'any passat, any del llançament d'aquesta nova loteria catalana, la Generalitat va preveure que vendria 10 milions d'euros i va acabar despatxant-ne 25, cosa que va obligar el govern a emetre nous bitllets.

Per a aquest any, la Generalitat ha posat en circulació 50 milions d'euros de la Grossa de Cap d'Any, que es ven en bitllets de cinc euros en comerços, supermercats, altres punts de venda i, com a novetat, també a través d'Internet.

Artadi ha reconegut que el 2013 es va fer una estimació de vendes "massa prudent" i s'ha mostrat convençuda que el sorteig d'aquest any "està més ben dimensionat" i que l'oferta de loteria serà suficient per atendre tota la demanda.

Loteria de Catalunya destinarà a premis el 70% del valor dels bitllets, de manera que repartirà 35 milions en premis.

Aquest any, a més, hi haurà cinc grans premis, a diferència del 2013, quan van haver-n'hi tres.

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any estarà premiat amb 20.000 euros per euro jugat, és a dir, 100.000 euros al bitllet de 5 euros.

El segon atorgarà 6.500 euros per euros jugat (32.500 al bitllet) i el tercer, 3.000 euros per cada euro (15.000 euros al bitllet).

A més, aquest any s'han creat dos premis nous: un quart, que donarà 1.000 euros per euro jugat (5.000 euros al bitllet) i un cinquè de 500 euros per euro jugat (2.500 euros per bitllet de 5 euros premiat).