Elena Ribera ha tornat a ser motiu de polèmica. La diputada d´Unió per Girona al Parlament de Catalunya, que ara ha ficat la pota amb Freixenet, no és la primera vegada que se situa al mig d´un enrenou. De fet, només cal retrocedir un parell d´anys per trobar una altra intervenció seva que també va esdevenir controvertida. El novembre de 2012, en plena campanya electoral del Parlament català, Ribera va assegurar en un míting, a so de bombo i platerets: «Benvinguda sigui la crisi que ha fet aflorar el sentiment català».

La lloança de la parlamentària es va convertir, al cap de poca estona, en una de les declaracions més comentades de l´actualitat política. De fet, Ribera no es va quedar curta perquè després d´haver aplaudit l´arribada de la crisi econòmica, al mateix míting a l´Auditori-Palau de Congressos de Girona va afegir: «Hi ha moltes ovelles que busquen un pastor. I aquest pastor el tenim nosaltres», referint-se, evidentment, al president de la Generalitat, Artur Mas.

La número dos de la llista de CiU per Girona a les darreres eleccions catalanes va considerar també que Mas podria ser capaç d´obrir el Mar Roig «amb els nostres vots i amb l´ajuda de Déu», posant de manifest la imatge electoral del president amb els braços oberts. Tot i això, uns anys abans, la diputada d´UDC ja va ser l´epicentre d´una altra polèmica. El fet és que, el 2004, Ribera va demanar al Govern català -llavors format pel primer tripartit- que retirés els cadenats dels ordinadors dels jutjats de Catalunya per queixes del seu personal.

La resposta que va rebre Ribera -de l´aleshores conseller de Justícia de la Generalitat, Josep Maria Vallès-, va ser del tot taxativa: l´arrendament de material informàtic, que incloïa aquests cadenats per als ordinadors, es va firmar el 10 d´octubre de 2003, quan encara governava CiU. De fet, en la seva contesta, Vallès va destacar que el fet que Ribera posés en dubte els cadenats evidenciava la seva «incompetència ».

Això, tenint en compte que l´actual parlamentària havia ocupat el 2002 una de les direccions generals del Departament de Justícia. També Ribera, uns anys anteriors, havia estat la delegada de Justícia a la província de Girona. De moment, l´última posada de pota de la diputada és de fa només dos dies.

Ribera, que també és consellera nacional d´Unió, va afirmar que Freixenet -que a la seva publicitat brinda per 100 anys més d´unitat a Espanya- «acaba de perdre dos milions de consumidors» que són «potencials», referint-se als catalans que defensen el sobiranisme. La parlamentària va escriure aquestes paraules al seu compte de Twitter, malgrat que es va mantenir ferma poca estona amb les seves declaracions. Unes hores després, va explicar que no tenia intenció d´instar a un boicot. I per això va demanar disculpes. Ara bé, la controvèrsia ja està servida, i el seu nom torna ser sinònim d´enrenou.