El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que el principal objectiu del seu partit són les eleccions municipals del 25 de maig que ve i, en aquest sentit, va instar els candidats i regidors socialistes a centrar-se en els pròxims comicis. Durant les jornades "Municipals 2015" organitzades pel PSC, Iceta va dir que el "nou repte" és aconseguir la "reconstrucció des de baix" per reconstruir uns "valors" sota "la bandera de la igualtat i dels serveis socials".

"Tenim sis mesos per preparar les eleccions. Que res no ens faci distreure'ns amb altres qüestions -va emfatitzar Iceta-. No tenim una altra prioritat que preparar les eleccions del 25 maig i aconse?guir candidatures socialistes que ajudin a solucionar les necessitats de la gent". Aquestes declaracions es produeixen després que ahir cinc dels sis regidors del PSC de l'Ajuntament de Girona anunciessin la seva baixa del partit, al costat d'altres destacats militants de la província, sumant-se així a l'exconsellera Marina Geli, que formarà part de la nova força sobiranista que sorgirà entre Moviment Catalunya i Nova Esquerra Catalana. Si bé no s'hi va referir directament, el líder del PSC va afirmar que al seu partit existeixen "molts i moltes socialistes anònims, que mai no van ser consellers" que estan disposats a treballar per un projecte que cal refer "de dalt a baix i de baix a dalt".

Per això, en el seu discurs, va dir que el PSC vol aprovar una "nova" llei de governs locals que se centri en "la gent i en els serveis públics necessaris". "Tenim els obstacles de les polítiques del PP i de CiU. Molta gent veu que, sense cap dubte, l'impacte de la crisi hauria estat molt pitjor si no hagués estat pels ajuntaments que han mantingut els serveis socials", va explicar.