Els fiscals en cap de les quatre províncies catalanes i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, opinen que l'opció més lògica és que s'acumulin en una sola causa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) totes les denúncies i querelles contra el Govern per la celebració del procés participatiu del 9-N. En una reunió celebrada aquest dimarts al matí a Barcelona, els fiscals han comentat les diverses denúncies interposades en nombrosos jutjats de Catalunya contra les votacions del 9-N, i han conclòs que la millor opció hauria de ser acumular en una sola totes les que van contra dirigents del Govern per delictes semblants als de la querella de la fiscalia.

La reunió ha començat cap a les 10.30 amb la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, el de Lleida, Juan Boné, el de Girona, José María Casadevall, i la tinent fiscal de Tarragona, a més de diversos fiscals del TSJC, i ha acabat cap a les 12 del migdia. Entre tots han analitzat les diverses denúncies interposades als jutjats de guàrdia. Segons han explicat fonts del ministeri públic, la fiscalia probablement demanarà l'admissió a tràmit de les que es dirigeixin contra el Govern i sol·licitarà que s'elevin al TSJC per unificar-les amb la querella que ja ha interposat. Tot i així, espera que el TSJC admeti a tràmit la seva querella abans de posicionar-se sobre les altres, però tampoc descarta fer-ho abans.

En el cas de les denúncies contra alcaldes o directors d'institut, el ministeri públic previsiblement demanarà que es persegueixi els responsables de les ordres per obrir els col·legis i centres de votació, és a dir, els membres del Govern contra els quals la fiscalia ja s'ha querellat.

D'altra banda el sindicat ultra Manos Limpias ha demanat al TSJC que la querella de la fiscalia s'acumuli al procediment ja obert per la presentació de la seva querella, ampliada fins a set vegades. Manos Limpias va presentar l'escrit a primers d'octubre, contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers Francesc Homs, Irene Rigau, Ramon Espadaler i Joana Ortega. Després d'ampliar-la diverses vegades, i ja amb un procediment obert, ara demana que la querella interposada pel ministeri públic s'acumuli a aquest procediment, cosa que suposaria que el ponent de la querella de la fiscalia, Francisco Valls, s'inhibeixi en favor de Joan Manuel Abril, ponent de la causa oberta per la querella inicial de Manos Limpias.