La diputada i exconsellera Marina Geli ha assegurat que, de moment, tant ella com Núria Ventura no tenen intenció de deixar l'escó tot i que abandonaran el PSC per crear un nou partit juntament amb NeCat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Geli ha apuntat que en cas que no hi hagi eleccions anticipades s'hauran de plantejar què fan tot i defensar que els seus escons representen la "veu d'una part del socialisme sobiranista". Geli ha definit la nova formació que naixerà al gener com un partit "català, socialista, sobiranista i d'obediència estrictament catalana" i ha confiat que el moviment Avancem liderat per Joan Ignasi Elena s'hi acabi sumant.

Geli ha explicat que el nou partit que aquest divendres presentaran com a resultat de la fusió entre Moviment Catalunya i NeCat (partit liderat per Ernest Maragall) està obert a d'altres persones que creuen que és el moment de donar un pas endavant. "Ara és el moment de fer col·lectivament aquest pas sense cap acritud amb el PSC. Ells han triat el seu camí i nosaltres hem de fer aquest pas", ha afirmat per després confirmar que abandonaran el PSC.

L'exconsellera també ha avançat que el 30 de novembre se celebrarà un acte polític per presentar les persones que estan darrera del nou partit i, a partir d'aquí, s'iniciarà la formació del projecte que es preveu que estigui en marxa al gener. En aquest context, ha confiat que també s'hi sumi el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, i ha refermat la voluntat "d'eixamplar l'espai tot i els matisos".

Preguntada per quin serà el paper d'aquest nou partit en cas d'unes eleccions anticipades al Parlament, Geli ha assegurat que encara no ho han decidit i que, de moment, només havien treballat de cara a les municipals.

I en referència a si tant ella com Ventura deixaran l'escó al Parlament, Geli ha explicat que ho han parlat amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i que "les coses s'han de fer bé". Ha recordat que en els últims temps la direcció del PSC els ha permès expressar discrepàncies i no ha concretat què faran en cas que no hi hagi eleccions anticipades. De moment, però, ha afirmat que no tenen intenció de deixar l'escó.