L'exprimer secretari del PSC Pere Navarro ha recriminat aquest dijous la manca de coherència de Joaquim Nadal, Marina Geli i Antoni Castells i ha dit que sospita que ja fa temps que preparaven la sortida del PSC tot i tenir responsabilitats en el partit mentre ell mateix el liderava. "Jo crec que en el seu recorregut i en la seva posició davant d'un PSC que sempre ha actuat i ha debatut els temes democràticament els ha faltat coherència", ha argumentat en declaracions a Rac 1, on també s'ha queixat que alguns hagin volgut "patrimonialitzar la marca del PSC". "El PSC no és de ningú, és dels ciutadans", ha indicat.

Navarro ha recordat que ell va mantenir Joaquim Nadal com a president del grup parlamentari i després li va proposar ser vicepresident del Parlament. Ha remarcat que va incloure Marina Geli a les llistes i Antoni Castells era el seu principal assessor pel que fa al pacte fiscal. "I hi ha una cosa que s'ha de demanar a les persones que han tingut altíssimes responsabilitats, que és coherència", ha afegit.

L'exlíder del PSC sospita que aquestes persones ja fa temps que s'estaven preparant la sortida, perquè "fa molt temps que pensen diferent del conjunt del partit, del que ha defensat el PSC al llarg de la història". En aquest sentit, ha criticat que alguns "hagin volgut patrimonialitzar la marca", i ha remarcat que el PSC té una visió d'Espanya més plural que l'actual, amb un model de societat més solidari que l'actual.