El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha ordenat l'obertura d'una caixa de seguretat que Luis Iglesias, soci d'Oleguer Pujol, té en una entitat bancària de Madrid. Segons van informar fonts jurídiques, el jutge va adoptar ahir aquesta diligència, que es durà a terme demà, dins de la seva investigació sobre l'entramat empresarial que suposadament va crear el fill menor de l'expresident català Jordi Pujol per evadir impostos i blanquejar diners. La Policia Nacional va detenir Oleguer Pujol i Iglesias el passat 23 d'octubre i va registrar els seus domicilis, dins d'una operació en la qual també es van registrar nombroses empreses a Madrid i València relacionades amb ells.

A banda de l'obertura de la caixa de seguretat d'Iglesias, el jutge Pedraz també ha ordenat que s'obri una segona caixa que té l'empresa Atilan a València, cosa que ha fet per exhort a un jutjat d'aquesta localitat. Pedraz investiga en concret set operacions immobiliàries sospitoses per valor de milers de milions d'euros realitzades per societats vinculades al fill de Jordi Pujol i que van usar diners d'origen encara desconegut. Oleguer Pujol usava per a això empreses espanyoles vinculades a altres amb avantatges fiscals radicada en els Països Baixos administrades per una o diverses empreses pantalla ubicades a Luxemburg, i a més canalitzaven els diners i evadien impostos cap a una societat a Guernsey, segons la Policia.

Els informes

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz està ara pendent d'informes de la Policia Nacional sobre el material decomissat de les cases d'Oleguer Pujol i el seu soci i de les empreses registrades, després de la qual cosa els citarà a declarar a l'Audiència Nacional. Ha de rebre també un informe de l'Oficina Nacional d'Investigació contra el Frau (ONIF) d'Hisenda sobre l'aspecte tributari de les operacions d'Oleguer Pujol, és a dir, els diners que ha regulat, quan i com ho ha fet. La Fiscalia Anticorrupció sospita en la denúncia que va presentar davant del jutge, basada en aquest informe de la UDEF i d'un anterior d'Assumptes Interns de la Policia, que Oleguer Pujol va cometre delictes contra la Hisenda Pública i de blanqueig de capitals mitjançant un entramat format per 39 empreses en el qual suposadament estarien implicats altres 25 denunciats. Aquesta és només una de les investigacions que afecten el clan Pujol.