Mor als 70 anys el presentador de rÓdio i televisiˇ Josep Maria Bachs

Va ser el conductor de programes tan populars a TV3 com 'Filiprim' o 'Tres i l'astr˛leg'

17.11.2014 | 10:39
Mor als 70 anys el presentador de rÓdio i televisiˇ Josep Maria Bachs
Mor als 70 anys el presentador de rÓdio i televisiˇ Josep Maria Bachs

El presentador de rÓdio i televisiˇ Josep Maria Bachs ha mort aquest diumenge a la nit a Barcelona als 70 anys d'edat. Nascut al barri de GrÓcia, Bachs va comenšar a treballar a RÓdio Joventut i d'allÓ va passar a RTVE Catalunya, on hi va romandre 10 anys grÓcies a programes com 'Informatius Miramar', 'Opiniˇ' i 'Giravolt'. L'any 1984 va aterrar a TV3 i va ser el conductor de programes tan populars com 'Filiprim', 'Tres i l'astr˛leg', 'La Parada' i 'Dicciopinta'. Per 'Filiprim' va rebre el TP d'Or de Millor Comunicador. El 2001 va publicar el llibre 'Un home indefinit', una novelĚla sobre la teleescombraria. El funeral pel periodista es farÓ aquest dimarts a les 11.30 hores al Tanatori de les Corts.

Amb la ja mÝtica frase 'Tanquem la paradeta', el carismÓtic presentador Josep Maria Bachs finalitzava Filiprim, el programa que li va reportar mÚs Ŕxit a TV3 grÓcies tambÚ a secundaris de luxe com l'Encarregat (Jaume Sorribas) o l'Avi (LlÓtzer Escarceller). El programa va estar en antena entre 1985 i 1989. L'any 1993 va fer un parŔntesi a la televisiˇ p˙blica catalana i va substituir Jordi Estadella al programa de TVE 'Un, dos, tres responda otra vez', dirigit per Chicho Ibß˝ez Serrador. El 1996 va retornar a TV3 amb programes com 'Ara va de riure', 'Si l'encerto, l'endevino' (1997) o 'A+ A+ (2003). A partir d'aquÝ es va centrar en programes radiof˛nics a Catalunya RÓdio, RÓdio 4 i Rac1.

A l'emissora del Grup Godˇ va colĚlaborar en el programa 'La primera pedra' amb la secciˇ 'Senyor Bachs, quŔ passa?'. A partir d'abril del 2008 va tornar a la televisiˇ amb el magazine matinal 'Connexiˇ Barcelona' a Barcelona Televisiˇ. Josep Maria Bachs estava casat des de l'any 1989 amb la periodista Lola Cuadrado.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema