El llop podria haver-se passejat aquesta tardor pel Santuari de Núria a Queralbs (Ripollès). Un treballador de l'estació d'esquí ha fotografiat unes petjades a la neu que podrien tractar-se d'aquest animal. "Són molt mes grosses que les d'una guilla", explica David Sadurní. Abans, però, caldrà que els Agents Rurals ho confirmin i per això els ha fet arribar el material gràfic. Sadurní explica que no és la primera vegada que aquest animal volta per la zona del santuari situat a uns 2.000 metres d'altitud. L'any passat, un altre treballador d'aquestes instal·lacions ja va poder fotografiar petjades i els Agents Rurals van confirmar-li que eren de llop.

Les petjades van aparèixer ahir al matí a tocar del Santuari de Núria. El dia abans havia nevat mig centímetre de neu i les petjades es podien veure perfectament, segons explica David Sadurní, que és treballador de l'estació d'esquí de la Vall de Núria i també cap dels bombers voluntaris de Ribes de Freser (Ripollès). "Eren més grosses que la d'una guilla i n'hi havia força quantitat; es veia que l'animal s'havia passejat amunt i avall", afegeix.

Per confirmar la informació, ha enviat el material gràfic als Agents Rurals del Ripollès perquè ho verifiquin. Sadurní explica que no seria la primera vegada que es constata la presència del llop en aquest emplaçament. Assegura que l'any passat un treballador de l'estació ja ho va poder documentar amb fotografies i que els Agents Rurals li van confirmar que es tractava d'un llop.

El febrer d'aquest any, el fotògraf Ferran Jordà va poder fotografiar un exemplar al municipi de Queralbs.