El president d'ERC, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que els resultats de participació en la consulta del 9-N van desbordar les expectatives que tenien els organitzacions i va qualificar la jornada d'"extraordinària".

Oriol Junqueras va presidir durant tota la jornada d'ahir una de les dues meses del punt de participació IES Frederic Monpou de Sant Vicenç dels Horts, municipi del qual és alcalde.

Junqueras va dir que ahir va ser una jornada extraordinària i "una nova demostració de participació de la ciutadania catalana, i ja en portem quatre en pocs anys".

Va voler "agrair" també la feina de voluntaris i la participació dels ciutadans que van anar a votar i que van fer un pas endavant -va dir- molt important en el camí i que van donar un mandat democràtic als seus representants, al Parlament i a les institucions, perquè culmini el camí cap a la independència.

Respecte a la possible convocatòria d'eleccions, Junqueras es va limitar a dir que "un país assedegat de llibertat, de justícia, de regeneració democràtica i amb la necessitat de crear noves estructures d'Estat per combatre la corrupció i treballar per a la plena dignitat és evident que mereix la independència".

Per acabar, Junqueras, va declarar que, ahir, 9 de novembre, era un dia molt important, però que avui, 10 de novembre, també ho és i "ho seran tots a partir d'ara en el camí per a la construcció d'un país nou perquè tenim un estat independent per construir, uns serveis públics que crear i una economia per aixecar".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va demanar "posar la política al servei del missatge donat pels ciutadans de Catalunya" i va instar partits i institucions a treballar per la independència sense esperar més temps. En una roda de premsa a la seu nacional d'ERC, Rovira va indicar: "Avui els catalans han donat a les urnes un missatge clar, i és que volem la independència".

"Milions de persones van decidit que el dret al vot dels ciutadans està per damunt de totes les amenaces del Govern espanyol i de les providències del Tribunal Constitucional", va afegir.