Un total d'1.142.910 persones han participat fins la una del migdia en el 9-N a tot Catalunya. Una xifra que ha donat a conèixer la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega en una compareixença en el centre de premsa instal·lat al pavelló d'Itàlia de Fira de Barcelona i on no ha volgut fer cap valoració política. La també consellera de Governació i Relacions Institucionals ha destacat que la jornada s'està desenvolupant amb "absoluta normalitat". "Les persones voluntàries estan duent a terme les seves tasques sense incidències", ha afegit Ortega que també ha indicat que "milers de ciutadans estan participant de manera lliure per manifestar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya".

Ortega ha facilitat també les dades de participació per demarcacions: a l'àrea de Barcelona, comarques gironines, Ponent, Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, i Alt Pirineu Aran. En una breu intervenció de cinc minuts -on també ha esmentat les dades en castellà-, Ortega ha destacat la "normalitat" amb què fins ara s'està desenvolupant la jornada participativa. Una jornada on hi prenen part 40.930 voluntaris repartits en 942 municipis. Les votacions es poden fer a les 6.695 meses repartides en 1.317 locals. En total, una 5.540.000 ciutadans de Catalunya poden prendre part del procés.

Hi ha previstes més compareixences per comentar la participació al 9-N pels volts de dos quarts de vuit del vespre -amb dades de participació fins les sis de la tarda-, i cap a quarts d'onze de la nit, una vegada han tancat les meses, a les vuit del vespre.