La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha alertat aquest dimarts a la tarda que després de la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucionals, ningú podrà "fer servir les urnes, les paperetes, els locals ni els mitjans públics" per al procés participatiu previst per diumenge. Amb això, la popular adverteix que la providència del TC també impediria que el 9-N l'acabessin celebrant les entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, perquè el tribunal ha suspès "tot l'operatiu". Sánchez-Camacho, a més, ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "deixi de mantenir el pols" amb l'executiu espanyol i "acati les resolucions del TC" que suspenen el procés participatiu.

"La resolució és molt clara. Suspenen les actuacions i qualsevol operativa relacionada amb elles. Queda clar i català". Amb aquestes paraules, la presidenta del PPC ha volgut advertir que l'operatiu del 9-N i tot el que el Govern té previst tampoc podria ser utilitzat i posat en marxa per les entitats o els partits polítics per poder celebrar el 9-N al marge del Govern. A més, la popular creu que Mas "no ho ha de permetre", perquè és ell "qui ha de fer que ni les urnes, ni les paperetes, ni els locals públics, ni els mitjans prohibits pel TC" siguin utilitzats "perquè és il·legal i està suspès".

I és que per al PPC, la suspensió i el posterior anunci del portaveu del Govern, Francesc Homs, de mantenir el 9-N és "molt greu". Per aquest motiu, ha volgut ser la pròpia Sánchez-Camacho qui sortís davant la premsa aquest dimarts a la tarda per reclamar a Artur Mas "que deixi de mantenir el pols amb el govern espanyol, que compleixi i acati les resolucions del TC, que suspengui els preparatius del 9-N i que actuï d'acord amb la democràcia".

La líder del PPC ha recordat també que el president de la Generalitat "va prometre que sempre actuaria d'acord amb la llei". "Doncs ha arribat el moment; a pocs dies del 9-N pot optar entre desobediència o actuar de manera legal", ha dit, tot reclamant que "no porti a tots els catalans a un enfrontament, a un xoc de trens".

"Espero que Mas suspengui de manera automàtica tota l'operativa, la campanya institucional, i que acati el TC, garantint els drets dels funcionaris i iniciant una nova etapa constructiva", ha sentenciat. I és que Sánchez-Camacho ha assegurat que no vol "ni imaginar que el president faci un pas enrere i, amb covardia, deixi en mans dels funcionaris la responsabilitat d'incomplir les resolucions".