L'alcalde Barcelona, Xavier Trias, demana la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ja que li consta que va trucar a mitjans de comunicació per dir que "podien creure absolutament" en les informacions sobre un suposat compte que el batlle tindria a Suïssa. La banca d'aquest país ja ha certificat que és fals. En una entrevista a RAC1, Trias va titllar de "lamentable" l'actuació del ministre i va explicar que també li consta que "va molestar-se" quan algun diari va negar-se a publicar la informació perquè "no tenia garanties". Fernández Díaz va dir aquest divendres que l'acusació de Trias era "indigna" i l'alcalde va instar a "preguntar-ho als directors dels diaris".

Per a l'alcalde Trias, l'actuació de Fernández Díaz sobre el fals compte a Suïssa és "lamentable" i "una vergonya". Així ho va destacar i va ressaltar que "el que em sorprèn més és que el ministre de l'Interior perdi el temps trucant als directors dels mitjans de comunicació dient que poden creure absolutament en aquesta informació". I va insistir que "per això dic que ha de dimitir". L'alcalde va remarcar que ha parlat amb directors de diaris que li han explicat que el ministre els va trucar per dir-los que podien publicar la informació "amb tranquil·litat". "No entenc la seva reacció de dir que està indignat. El que està indignat sóc jo", va dir.

Ampliarà la querella

Trias va assenyalar que entén que "si t'arriba un dossier, l'investiguis. Fins aquí hi estic d'acord". "Però no estic d'acord que la investigació es filtri i molt menys que es faci malament", va dir. Trias va destacar que "mantenir-se en l'error per part del diari El Mundo és un greu error" i va avançar que "anirà ampliant la querella perquè en tinc motius; ens ho passarem bé". A més, va revelar que la ministra Ana Pastor, que el coneix de fa més de 30 anys el va trucar per dir que li "sabia greu el que m'estava passant". A part d'aquesta, no ha rebut cap trucada d'Interior.