La Generalitat no descarta recórrer davant els tribunals internacionals la impugnació del Govern espanyol al nou model de consulta sobiranista del 9-N, una vegada s'hagi esgotat la via als tribunals espanyols, segons ha anunciat avui el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

En una entrevista a l'emissora pública Catalunya Ràdio, Homs ha garantit que l'executiu català no farà "cap pas enrere" en la celebració del 9-N, perquè està convençut que ja no es pot parar, malgrat l'estratègia del Govern central, que creu que pretén "introduir confusió per intentar atemorir la gent".

"El que no es pot fer és com fan ells (el Govern), contínuament apel·lar a la Llei i després fer-la servir purament a conveniència. Això s'ha de desemmascarar perquè entre d'altres coses aquest (recurs que prepara la Generalitat a la impugnació) és un pas previ si després vols anar als tribunals de l'àmbit internacional", ha assegurat Homs.

"Nosaltres no descartem actuar on s'hagi d'actuar, però primer ho farem a nivell de l'Estat espanyol", ha insistit el conseller de la Presidència, que no ha volgut donar més detalls sobre l'àmbit jurídic internacional en el qual plantejarien les seves demandes i s'ha limitat a avançar que entre dilluns i dimarts de la setmana que ve es concretaran les accions legals que impulsarà la Generalitat per recórrer contra el veto a la consulta.

Homs ha denunciat que el Govern central està executant una "maniobra per introduir confusió, per intentar atemorir la gent" amb vista al 9-N, però s'ha mostrat convençut de què els que es volen "expressar d'una manera pacífica, democràtica", no han de tenir por: "estem en el segle XXI, no hem de tenir por de res, no hi ha cap motiu objectiu per tenir por de res, al contrari".

El conseller de la Presidència ha afirmat a més que el Govern central està utilitzant la seva oposició a la consulta sobiranista com una "cortina de fum" per tapar els casos de corrupció que s'han destapat en el PP.