Milers de persones es concentren aquest diumenge al migdia a la plaça de Catalunya de Barcelona, convocats per ANC i Òmnium Cultural sota el lema 'Fem un pas endavant' i dins la campanya Ara és l'hora. La plaça més cèntrica de la ciutat ja estava plena minuts abans que comencés l'acte on les presidentes de les dues entitats Carme Forcadell i Muriel Casals expliquen quin és el posicionament de l'ANC i d'Òmnium davant del nou escenari polític que contempla un procés participatiu pel 9-N. S'han sentit crits d'independència, d'unitat i clams a favor de poder votar. Els manifestants han entonat El Cant dels Segadors i L'estaca, de Lluís Llach.

A la fila zero s'hi ha vist el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'esposa del president Mas, Helena Rakosnik. També l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com líders de CDC com Jordi Turull i Josep Rull i l'eurodiputat Ramon Tremosa. A primera fila també hi havia el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i Joan Josep Nuet d'EUiA, així com David Companyon. També s'han vist figures socialistes com Marina Geli i l'exregidor barceloní Jordi Martí.

La concentració surt del centre de plaça de Catalunya i s'escampa fins a entrar als carrers de passeig de Gràcia i de Rambla de Catalunya