El regidor de Figueres i precandidat a la primera secretaria del PSC, Pere Casellas, ha anunciat aquest dilluns que no tindrà els avals necessaris per aspirar a liderar el partit. "He constatat que era una empresa molt difícil", ha lamentat Casellas que també ha avisat que es posarà "a disposició" del primer secretari que surti escollit. No debades, l'empordanès vol constituir un 'think tank' dins el PSC per "aportar idees, defensar la socialdemocràcia i rebutjar els pactes amb la dreta". Anima a l'altre precandidat, Josep Rueda, que si tampoc suma els avals vulgui treballar juntament amb ell "com a moviment de base per refundar i renovar el nostre partit" sempre donant suport al primer secretari.

El precandidat a la primera secretaria del PSC, Pere Casellas, ha anunciat aquest dilluns, a 24 hores que finalitzi la recollida d'avals per liderar el partit, que no arribarà a la xifra que fa falta per optar a l'elecció. Casellas té al voltant de 200 avals de militants, de manera que tira la tovallola al lideratge dels socialistes catalans però fa una crida a crear un 'think tank' que sigui una "corrent d'opinió" que serveixi per "aportar idees, defensar la socialdemocràcia i dir que no volem pactes amb la dreta", al mateix temps que crida a "defensar la democràcia dins el partit i a discutir el model d'estat".

El regidor socialista a Figueres també ha deixat clar que tot allò que faci serà, sempre, dins el partit i donant suport a qui surti escollit primer secretari. En aquest sentit, si l'altre precandidat, Josep Rueda, tampoc obté el mínim d'avals que es requereixen, el convida a treballar plegats. "Cal que anem junts com a moviment de base per refundar i renovar el nostre partit i treballar amb qui sigui primer secretari", ha declarat.

Casellas ha reiterat que "som socialistes" i estarà "sempre a disposició del partit". A més, ha criticat els moviments d'Avancem i de Joan Ignasi Elena de qui considera que "si s'hagués presentat hauria tingut menys avals que jo". El precandidat s'ha reunit aquest dilluns a la tarda amb militants del PSC de Terrassa i del Vallès Occidental.